Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi restricții de circulație în Norvegia. Sunt vizați și cetățenii români

Tuesday, 10 November 2020, 18:38 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Ministerul de Externe a transmis că testul trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în Norvegia. Documentul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în engleză, franceză, germană, norvegiană, suedeză sau daneză.

Dacă persoanele în cauză nu au asigurată o locaţie pentru efectuarea carantinei (reşedinţa în Regatul Norvegiei sau un spaţiu pus la dispoziţie de către angajatorul/ clientul pentru care desfăşoară o activitate în acest stat), vor efectua carantina la o unitate hotelieră desemnată în acest scop.

Sunt exceptați de la obligativitatea prezentării unui test negativ pentru infecţia cu noul coronavirus cetăţenii norvegieni şi persoanele cu reşedinţa în Regatul Norvegiei, persoanele aflate în tranzit, cetăţenii străini care sosesc în mod regulat în țară din Suedia sau Finlanda pentru a desfăşura activităţi lucrative sau pentru studii, cu excepţia personalului medical care a avut o şedere mai mare de șapte zile zile în afara Norvegiei, cetăţenii străini care îşi desfăşoară activitatea în domenii considerate critice, solicitanţii de azil şi refugiaţii, cetăţenii străini cu permis de şedere pentru membru de familie, personalul diplomatic şi consular acreditat, cetăţeni străini invitaţi de autorităţile norvegiene să participe la negocieri internaţionale şi alţi cetăţeni străini care fac parte din delegaţii care sosesc în Regatul Norvegiei în conformitate cu obligaţiile internaţionale și personalul militar.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Oslo +47 22 561237, +47 22 446951, +47 22 556832 şi +47 22 558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +47 99 153137.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet www.mae.ro/node/51923, oslo.mae.ro şi www.mae.ro. 

 

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL