Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi reproşuri la adresa lui Dăncilă: "Îmi pare rău să constat cât de dezinformată sunteţi!"

Saturday, 29 December 2018, 17:45 Sursă: REALITATEA.NET

”Am urmărit cu mare interes declaraţiile autorităţilor privind absorbţia fondurilor europene de către România. Dacă aceste rezultate vor fi confirmate de serviciile mele, a căror evaluare pe ţări va fi definitivată în ianuarie, nu pot decât să felicit autorităţile naţionale, în mod sincer. Ceea ce este trist în toate aceste declaraţii triumfaliste este ignorarea completă nu neapărat a muncii mele, dar a întregii echipe de experţi de la DG Regio, care au venit cu soluţii, discutate la zecile de întâlniri bilaterale, atât în ce priveşte achiziţionarea de ambulanţe, redirecţionarea fondurilor către IMM-uri, etc. Nu cred că există vreo ţară, după cum văd în Revista Presei pe care o primesc în fiecare zi, în care să nu fie menţionată Comisia Europeană atunci când se vorbeşte de fonduri europene”, a scris pe Facebook Corina Creţu.

Ea a mai spus că ”poate că din punct de vedere politic nu este tocmai cel mai nimerit”, dar se simte datoare faţă de colegii săi de la DG Regio, faţă de serviciile sale, care au venit cu idei şi au salvat milioane de euro.

”Îmi cer scuze pentru faptul că munca Comisiei Europene (CE - n.r.) a fost ignorată în toate interviurile şi declaraţiile guvernanţilor. Doamna Prim Ministru, cu tot respectul, Comisia a schimbat Programul Operaţional Regional, nu Guvernul. Îmi pare rău să constat, în fiecare întâlnire pe care am avut-o cu Dvs, cât de dezinformată sunteţi de către cei din subordinea Dvs, lucru pe care vi l-am transmis în mai multe rânduri personal. Va asigur în continuare de tot sprijinul meu şi al Comisiei Europene, aşa cum am declarat şi la Bruxelles, la conferinţă de presă comună cu Dl Jean-Claude Juncker, Preşedintele Comisiei Europene. Cât despre cei care încearcă în fiecare zi să mă atace, prin diverse voci, aş vrea să fac următoarele precizări: toate declaraţiile, inclusiv în România, s-au referit strict la portofoliul meu, al politicii regionale, la fondurile pe care le gestionez”, a adăugat comisarul european.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL