Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ninsorile vor continua în țară, iar minimele vor atinge -10 grade Celsius. Vreme rece și săptămâna viitoare

Saturday, 21 November 2020, 14:58 Sursă: Realitatea Plus

Autor: Irina Chirtoc

”Pentru cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali, ne așteptăm ca stratul de zăpadă nou depus să fie local consistent și, nu în ultimul rând, chiar și în sudul și sud-estul Transilvaniei, precipitațiile să fie sub formă de ninsoare. Harta grosimii stratului de zăpadă măsura în această dimineață de la doi până la 11 centimetri în zona montană înaltă, dar nu numai, chiar și la altitudini mai joase, inclusiv pe Valea Prahovei.
Din punct de vedere termic, o perioadă rece pentru perioada din calendar. Minimele se vor situa frecvent între -10 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei până la cel mult 2 grade Celsius în partea de sud-est a țării, iar maximele - între 0 până la 8 grade Celsius. La munte vorbim și de intensificări ale vântului, 70-75 de km/h, spulberând zăpada depusă”, a declarat Mateescu. 

Directoarea ANM a precizat că vremea se va menține rece și săptămâna viitoare, cu minime cuprinse între -7 și 5 grade și maxime de cel mult 10 grade Celsius. 

”Săptămâna viitoare va fi o vreme mai rece. Deși temperaturile mai cresc ușor, vorbim în continuare, mai ales pe parcursul nopților și dimineților, de temperaturi minime preponderent negative, spre -7 grade Celsius în continuare în depresiunile din Transilvania, în nordul Moldovei, până la 5 grade cel mult în partea de sud-est a țării și maxime între 5 până la 10 grade Celsius”, a anunțat Mateescu. 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL