Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nicușor Dan vorbește despre criza cauzată de coronavirus în București - "Nu există personal specializat. Nu se impune carantinarea"

Saturday, 31 October 2020, 07:53 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Nicuşor Dan a fost întrebat dacă autorităţile au tot ce le trebuie pentru a lupta împotriva pandemiei şi a răspns: ”Răspunsul este nuanţat, da. (…) Din punctul de vedere al dotărilor avem tot ce ne trebuie, suntem la limită cu resursa umană”.

”Paturi de ATI avem şi putem să achiziţionăm în ritmul în care este nevoie de ele, nu este o problemă cu asta, în schimb este o problemă cu medicii care să deservească aceste paturi de ATI. (…) Există, de asemenea, oameni care sunt trimişi de la Bucureşti în alte oraşe din ţară, aceasta este situaţia la acest moment. Însă, ce v-am spus eu… v-am spus că în infrastructura spitalicească din Bucureşti există suficiente paturi şi instrumente pentru necesarul de la acest moment. Problema însă este la resursa umană”, a declarat Nicușor Dan la o televiziune de știri.

În ceea ce priveşte carantinarea Bucureştiului, primarul general consideră că nu este necesară în acest moment.

“În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea. Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”, a mai afirmat primarul Capitalei.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL