Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nicușor Dan, anunț despre data depunerii jurământului ca primar general. Ce spune despre termoficarea Bucureștiului

Tuesday, 27 October 2020, 23:48 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Nicușor Dan va deveni primar plin al Capitalei după 32 de zile de la câștigarea alegerilor locale. Pe 27 septembrie 2020, a fost ales cu 42,81%, candidând cu sprijinul alianței PNL-USR-PLUS, față de fostul primar PSD Gabriela Firea, care a obținut 37,97% din voturi.

„Am fost validat de două instanțe, s-a terminat cu cele 52 de contestații. Joi la amiază o să depunem jurământul - primar şi consilieri generali - şi de atunci o să intrăm în mandate", a răspuns Nicușor Dan după ce a fost întrebat când îşi va prelua mandatul de primar general, marți seară, la un post de televiziune.

El a spus că „primele trei urgențe” pe care vrea să le rezolve sunt „criza sanitară - unde n-a existat o colaborare între primărie, minister, DSP și celelalte instituții, asta trebuie inventată în momentul ăsta; termia - noi nu o avem rezolvată și urmează iarna; și criza financiară - chiar azi au fost mai multe știri legate de anunțul Direcției de Asistență Socială din primărie, care a spus că nu are bani pentru a plăti indemnizația pentru persoanele adulte cu dizabilități. Pentru municipiul București astea sunt primele trei lucruri pe care urmează să le facem. (...)

Toată lumea va avea căldură și apă caldă, dar vor fi și câteva sute de avarii. Promisiunea este că în modul cel mai transparent o să le facem, o să le rezolvăm în cel mai scurt timp posibil. Asta este miza pentru aceste următoare săptămâni. Bineînţeles, începând cu primăvară, când vremea o permite, o să încercăm să luăm bani europeni şi o să încercăm să facem treaba serioasă de înlocuire a reţelei”.

Curtea de Apel Bucureşti l-a validat, luni, pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general al Capitalei, după ce instanţa a respins toate cele 52 de apeluri formulate în acest caz, decizia instanţei fiind definitivă.

Citește și Nicușor Dan, validat primar al Capitalei

Pe 12 octombrie, Nicuşor Dan a fost validat de Tribunalul Bucureşti în funcţia de primar general al Capitalei, însă el nu şi-a putut prelua mandatul, deoarece decizia instanţei a fost contestată de 52 de persoane. Curtea de Apel a respins luni cele 52 de apeluri ca fiind tardiv formulate şi l-a validat pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general.

În plus, acesta nu și-a putut prelua mandatul nici pe 16 octombrie din cauza unei erori judiciare după alegeri: dosarul de validare a mandatelor consilierilor locali, care trebuie învestiți în același timp cu edilul, a fost trimis la Primăria Sectorului 1, și nu la  Tribunalul București.

Citește și Primăria Capitalei, în stand-by. Nicușor Dan nu mai depune vineri jurământul. Care este motivul

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL