Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tătaru încurajează vaccinarea: "Există o serie de boli infecţioase pentru care sunt soluţii de prevenire, spre deosebire de infecţia cu SARS Cov 2”

Monday, 05 October 2020, 16:53 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

"Există o serie de boli infecţioase pentru care există soluţii eficiente de prevenire, spre deosebire de infecţia cu SARS Cov 2, şi este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noştri", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit unui comunicat de presă.

Ministerul Sănătăţii precizează că deţine stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei-tetanosului-poliomielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

"Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielită şi tuse convulsivă, realizându-se în proporţie de doar 22%. Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 şi 6 ani, astfel încât copiii să fie pregătiţi pentru intrarea in colectivităţile şcolare", afirmă sursa citată.

De asemenea, MS susţine că vaccinarea ROR a fost realizată în proporţie de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condiţiile în care ţara noastră nu a ieşit încă din epidemia de rujeolă.

Totodată, Ministerul Sănătăţii recomandă tuturor părinţilor să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL