Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru a vorbit cu medicul Cătălin Denciu - Ce mărturisire i-a făcut

Sunday, 15 November 2020, 16:23 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

A fost gata să facă sacrificiul suprem pentru a-și salva pacienții imobilizați din calea flăcărilor. Medicul Ioan Cătălin Denciu, eroul în vârstă de 48 de ani care a scos 6 bolnavi intubați din secția de Terapie Intensivă, s-a ales, însă, cu răni grave. Are arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, iar medicii fac acum tot posibilul pentru a-l ține în viață. Bărbatul și-a adunat puterile, iar în avionul care îl transporta i-a spus ministrului Sănătății: ,,Am încercat să salvez ce se mai putea\"\". 

Eroul de la Piatra Neamț are 48 de ani și s-a născut în Focșani. Face parte dintr-o familie de medici și este tatăl a doi copii. Ioan Cătălin Denciu este medic primar specializat în Terapie Intensivă și, de câțiva ani, lucrează la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

"A dat dovada de un curaj si un spirit de sacrificiu deosebit in incercarea de a salva pacientii in moemntul izbucnirii incendiului. A demonstrat, cu riscul de a-și pierde viața, cât de mult își iubește meseria. Iar acest lucru îl confirmă și bolnavii care i-au fost pacienți", a declarat si Ludovic Orban.

Medicul-erou a fost coleg de facultate la Medicină cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În timp ce scotea pacienții din salon, medicul a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului. Doctorii care s-au ocupat de el spun însă că starea lui este critică.

Alte trei cadre medicale, un doctor și două asistente, au suferit arsuri la mâini în încercarea de a-l salva din flăcări pe medicul-erou. Aceștia au primit îngrijiri și au fost externați. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL