Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Motivul revoltător pentru care un medic a refuzat să consulte un copil. "Nu vreau să-l mai văd"

Friday, 06 May 2016, 10:03 Sursă: REALITATEA.NET

Tatăl băieţelului în vârstă de opt ani a povestit că fiul său avea dureri de stomac, dureri de cap şi vărsături. Îngrijoraţi, părinţii au mers cu copilul la Camera de Gardă a singurului spital din localitate, însă acolo au avut parte de o surpriză neaşteptată: medicul de gardă a refuzat să-l consulte pe cel mic, scrie presa locală.

Motivul invocat de dr. Adriana Movileanu?  "Am văzut de la naştere copilul ăsta şi nu vreau să-l mai văd. Motivul este pentru că nu vreau să-l mai văd. (...) Şi pentru că v-aţi dus la alt doctor, şi pentru că vă faceţi că nu mă cunoaşteţi pe stradă şi multe multe alte chestiuni", a explicat medicul.

Mama băiatului susţine însă că nu este prima dată când dr. Movileanu refuză să-l consulte pe copil: "Într-o perioadă de timp mergeam cu copilul la dumneaei, iar un tratament pe care i l-a dat nu i-a făcut bine şi am ajuns cu copilul la urgenţe. Atunci am hotărât să merg la un alt medic, iar dumneaei a prins probabil ură pe mine. Este a doua oară când refuză să-mi consulte copilul. Acum spune că ne-a făcut o favoare pentru că ne-a dat reţete compensate şi gratuite. Dar acesta este un drept al copilului nu o favoare. Doar de asta plătim asigurarea către sănătate", a declarat femeia.

Întreg incidentul a fost filmat cu telefonul, iar imaginile au ajuns pe Internet. Acum directorul interimar al spitalului, Mihaela Ginghină, spune că va demara o acnhetă şi că rezultatele obţinute vor fi trimise către Colegiul medicilor. De asemenea, Ginghină a precizat că medicul acuzat este la pensie, dar că ajută în continuare la "întocmirea graficului de gărzi".

"Este un medic care a lucrat foarte mulţi ani aici, este foarte echilibrată, foarte clamă, un om deosebit. Nu am de unde să ştiu dacă nu cumva această situaţie particulară nu este cumva scoasă din context", a declarat directorul interimar.
În ciuda celor întâmplate, părinţii băiatului nu intenţionează să meargă mai departe şi să de pună plângere împotriva dr. Movileanu.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL