Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Momente de panică într-o școală din Capitală: Cursurile, întrerupte de o grupare de hackeri

Tuesday, 22 September 2020, 09:04 Sursă: Realitatea.net

Vorbim despre o ancheta deschisa la o scoala gimnaziala din Bucuresti, acolo unde copiii invata dupa scenariul rosu. Acestia au fost victimele unui atac cibernetic, dupa ce o grupare de hackeri a reusit sa deturneze ora de muzica. Conducerea scolii a reclamat incidentul la Politiei, iar parintii au cerut interventia unui specialist in secutitate.

Pe platforma pe care elvii sustineau orele online au reusit sa intre niste indivizi necunoscuti care au inceput sa vorbeasca foarte urat si sa scoata diverse sunete. Unii dintre copii s-au speriat, iar profesoara a iesit de pe platforma online si nu s-a mai intors pentru a-si relua ora. Sursele noastre spun ca astel de incidente se intampla pentru ca elevii isi dau parolele unor persoane neautorizate, de cele mai multe ori fiind vorba despre alti copii, care ulterior se conecteaza pe aceste platforme.

În momentul de față, nu există o platformă standard agreată pe care elevii să-și țină cursurile online, inspectoratele școlare lăsând la latitudinea fiecărei unități de învățământ în parte ce tip de platformă urilizează.

Vă reamintim că încă de săptămâna trecută, respectiv chiar din prima săptămână de școală, o grupare de pe internet autointitulată ”Clanul Leilor” a reușit să pătrundă pe aplicațiile pe care se desfășoară orele online ale elevilor, unde postează mesaje obscene.

De cele mai multe ori, reacția cadrelor didactice care cad victime este una de stupoare, existând și situații când profeosirii nu știu efectiv ce se întâmplă sau cum să reacționeze. Mai mult, se pare că profesorii nu reușesc să îi elimine pe intruși din sesiunile video și asta pentru că nu au setările videoconferințelor reglate în așa fel încât să dețină controlul complet asupra intervențiilor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL