Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Mobilizare a forțelor de ordine în Hunedoara. Rudele unui copil rănit într-un accident au agresat echipajul ambulanței

Tuesday, 04 August 2020, 20:11 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

Copilul a fost grav rănit, prezintă un traumatism cranian sever și multiple contuzii, a anunțat dr. Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara. Din primele verificări reiese că victima a încercat să traverseze drumul printr-un loc nepermis şi nu s-a asigurat, fiind lovită de o maşină condusă de un bărbat de 51 de ani, din Petroşani.

Preluat iniţial de un echipaj SMURD de la o subunitate din comuna Baru, copilul a fost predat ulterior unui echipaj al Ambulanţei, în drum spre spitalul din oraşul Haţeg. Rudele copilului, cetăţeni de etnie romă, i-au înjurat şi bruscat pe membrii echipajului de la Ambulanţă, furioase că echipajul SMURD s-a întors să-l preia pe şoferul care l-a accidentat pe minor. Șoferul a fost şi el agresat de către aparţinătorii victimei.

"Aparţinătorii şi-au vărsat furia asupra echipajului şi ambulanţei SAJ, spărgând un far, masca faţă şi îndoind tabla", a menționat dr. Dumitrescu.

Pentru prevenirea unor eventuale incidente, 20 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru asigurarea măsurilor de ordine la spitalul din Haţeg. Nu au fost constatate tulburări ale ordinii publice, a precizat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și, în cazul în care șoferul mașinii implicate în accident va depune plângere, vor efectua cercetări şi sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire. De asemenea, se va constitui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere pe numele membrilor familiei copilului rănit, transmite Agerpres.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL