Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mitropolitul Ardealului, de Sf. Nicolae: ”S-a pornit o acțiune împotriva bisericii. Dacă biruim frica, biruim şi boala”

Sunday, 06 December 2020, 14:28 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Iubiţi credincioşi, vă rugăm să intraţi în biserică, respectând acele reguli care sunt impuse, mai ales astăzi, în ziua de votare. Mergeţi pe rând, cu toţii, veniţi să primiţi sfintele taine. V-am aşteptat aici pentru ca să vă cerem iertare pentru că a trebuit să staţi în frig, afară, deşi catedrala noastră poate să cuprindă o mare mulţime de credincioşi, respectând întrutotul distanţa. Avem însă bucuria cea mare acestui îndoit praznic de Sfântul Nicolae”, a spus mitropolitul Ardealului duminică, după slujbă, chemându-i pe credincioși să primească sfintele taine. 

ÎPS Laurenţiu Streza a deplâns faptul că, astăzi, ”biserica este marginalizată, hulită, chiar se porneşte o acţiune împotriva ei, pe faţă. Nu mai recunoaşte nimeni nici Biblia, nici pe Hristos”. Înaltul prelat le-a transmis însă celor prezenți că ”(...) aşa cum Dumnezeu l-a apărat pe sfântul ierarh Nicolae, ne va apăra şi pe noi”, transmite Agerpres.

Despre epidemia de Covid-19, care a făcut până acum 12.320 de victime în țara noastră, mitropolitul Ardealului a susținut că ”dacă biruim frica, biruim şi boala.”

Credincioșii din Sibiu nu au putut participa la slujbe în interiorul bisericilor întrucât municipiul este în carantină din cauza ratei mare de infectare cu noul coronavirus, de 5 la 1.000 de locuitori. De la debutul epidemiei, în județ au fost confirmate 14.891 de cazuri de Covid-19

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL