Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mit distrus! De ce dorm copiii mai puțin?

Monday, 04 March 2019, 11:32 Sursă: REALITATEA.NET

De fapt, ar trebui să fii fericit că micuțul tău nu doarme încontinuu, fără să se trezească toată noaptea. Studiile au arătat că acest gen de copii manifestă un nivel mai ridicat de inteligență.

Totuși e important să reții faptul că această este mai mult o constatare. Nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la coeficientul de inteligență al copilului tău dacă acesta doarme bine noaptea. Această cercetare face doar o corelație pozitivă între lipsa unui somn coerent și inteligență.

Cei mai mulți copii inteligenți, întrebați de ce nu reușesc să adoarmă rapid, spun: "Nu este ușor să îmi închid creierul și să nu mai gândesc". Adulțîi se confruntă, de asemenea, cu această problema, deși este mai ușor să ii atribui drept cauza responsabilitățile numeroase. Și copiii se confruntă cu numeroase lucruri noi pe care le află zilnic și pe care trebuie să le proceseze, așa că e lesne de înțeles de ce mulți dintre ei nu reușesc să doarmă bine.

Profesorul Peter Fleming, de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, a mărturisit pentru Buzzfeed News că este o tendința observată printre părinții de azi să se aștepte că bebelușii lor să doarmă fără întrerupere. Profesorul insistă că există o puternică legătură între nivelurile ridicate de inteligență și somnul redus în cazul sugarilor.

Din punct de vedere științific, este perfect normal că bebelușii să nu doarmă noaptea. Dacia Narvaez, profesor de psihologie la Universitatea Notre Dame, susține că bebelușii necesită mai multă atenție decât puii altor mamifere. Copiii au o perioada relativ scăzută de gestație. Acest lucru se traduce într-o perioada mai lungă de dezvoltare în afară uterului.

"Copiii se nasc cu 9 până la 18 luni mai devreme în comparație cu puii animalelor. Aceștia din urmă sunt capabili să umble și să înceapă să mănânce singuri, însă bebelușii nu pot face asta. Arătăm că niște fetuși atunci când ne naștem și chiar asta suntem. Acest lucru înseamnă că trebuie să ai mare grijă de copil în primele luni de viață până ce creierul sau se dezvoltă și ajunge la maturitate", a explicat profesorul Narvaez.

Profesorul Fleming oferă o mai bună înțelegere a acestei logici care necesită îngrijire. Practic, copiii inteligenți știu în mod natural când vor primi mai multă atenție din partea părinților. Ei observă că părinții sunt mereu mai disponibili în primele ore ale dimineții.

Atunci le oferă mai multă atenție decât în orice alt moment al zilei, astfel încât trebuie să doarmă mai puțin că să profite de momentele de tandrețe, de conexiune cu părinții.

 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL