Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Muncii, ANUNȚ despre pensiile românilor care au muncit în Israel! Violeta Alexandru: PSD va răspunde pentru neinformare!

Monday, 23 November 2020, 19:27 Sursă: realitatea.net, Facebook

Autor: Ioana Stanescu

 

Ministrul Muncii amintește că statul român nu a informat, din noiembrie 2018, oamenii despre contribuțiile pentru pensii, iar astăzi există oameni care nu pot beneficia de acest drept: „neinformarea oamenilor creează adevărate drame (...), PSD va răspunde!”.

„«În baza legislaţiei israeliene, persoana care este angajată sau desfăşoară o activitate independentă în Israel, ne-rezidentă în Israel, plăteşte contribuţii doar pentru ramurile de asigurare care sunt prestaţii de înlocuire a salariului: accidente de muncă, maternitate şi falimentul angajatorului». Fac cât pot de mult şi mă implic fără rezerve în orice este de rezolvat. Aici este de spus adevărul, exact aşa cum este.

Neinformarea oamenilor creează adevărate drame pentru care, la un moment dat, PSD va răspunde!

Nici oamenii nu s-au informat dar nici autorităţile nu au explicat că, dacă nu îşi plătesc contribuţiile la pensii, nu vor fi asiguraţi, anii munciţi rămânând nişte ani pentru care au încasat venituri dar care nu vor conta pentru pensia de bătrâneţe atunci când va veni timpul să o ceară. Nu întâmplător eu insist pe acest aspect, în toate comunicările publice”, a mai precizat ministrul Muncii.

„Situaţie complicată pentru românii noştri care au lucrat în Israel şi care îmi scriu că nu primesc pensie după anii munciţi în această ţară. Străinii care muncesc în Israel nu au obligaţia să îşi plătească contribuţiile la pensii. Au alte obligaţii de plată dar aceasta - nu. Din banii câştigaţi, trebuie să îşi achite dânşii contribuţiile pentru pensii. Mulţi nu au făcut acest lucru, posibil să fi crezut că le plătesc angajatorii pentru ei. Sau să nu fi înţeles consecinţele şi atunci au neglijat acest aspect al obligaţiei de a îşi plăti singuri contribuţiile la pensii”, a scris, luni, pe Facebook, Violeta Alexandru. 

Ministrul Muncii amintește că Israelul a întrerupt, din 2019, plata pensiilor pentru ne-rezidenţii care, deşi au muncit între 1995 şi 2018, nu aveau contribuţii plătite (indiferent de domeniu, construcţii, servicii, inclusiv îngrijire la domiciliu). 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL