Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Educației a anunțat exact ce va discuta cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Thursday, 14 January 2021, 13:17 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Sorin Cîmpeanu revine cu același scenariu avansat în ultimele zile, și anume: deschiderea prioritară în zonele cu rată de infectare mai scăzută, reluarea cursurilor pentru clasele primare şi grădiniţe și/sau pentru elevii claselor terminale - a VIII-a şi a XII-a.

„Astăzi vom pune laolaltă realităţile din educaţie şi realităţile din sănătate. (...) Este extrem de importantă decizia deschiderii şcolilor în semestrul doi după un anumit scenariu şi am spus că nu excludem niciunul dintre scenarii, nici deschiderea prioritară în zonele cu rată de infectare mai scăzută, nici deschiderea prioritară în şcoli primare şi grădiniţe, nici prioritatea acordată elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a, nici orice alt scenariu sau combinaţie între acestea”, a declarat, joi, Sorin Cîmpeanu, la o televiziune de știri.

Despre vaccinarea angajaților din Educație, ministrul spune că abia mâine, 15 ianuarie, la ora 16.00, va avea situaţia celor dispuşi să se vaccineze. Potrivit datelor parțiale, 50% dintre angajaţii din învăţământul preuniversitar şi 60% dintre cei din învăţământul universitar s-ar vaccina.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, de la ora 16.00, o şedinţă de lucru pe tema vaccinării și a deschiderii școlilor cu premierul Florin Cîţu şi cu miniştrii Educaţiei, Sănătăţii, precum şi cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL