Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministerul Apărării face apel la implicarea firmelor private în producția OROSTIM-HV. Ce cantitate poate asigura Institutul Cantacuzino

Wednesday, 02 December 2020, 16:00 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Instituția a precizat că OROSTIM-HV a fost un proiect de cercetare desfăşurat în acest an, la finalul căruia Institutul a demarat procesul de microproducţie, cu capacităţile experimentale proprii.

”Miercuri, 2 decembrie, produsul a fost lansat pe piață, fiind scos la vânzare primul lot de OROSTIM HV obținut prin procesul de microproducție al instituției de cercetare, lot compus din 942 de flacoane.

Ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu capacitățile de microproducție din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile. Acest ritm este condiționat atât de capacitatea limitată de producție, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfășoară cu strictețe pentru fiecare lot produs.

Prin optimizarea fluxului de microproducție, Institutul își propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantități.

Producția de masă a imunomodulatorului OROSTIM HV, poate fi externalizată către agenți economici specializați care dețin capacități de fabricație de nivel industrial.

În acest sens, Institutul își exprimă întreaga disponibilitate pentru demararea discuțiilor cu producătorii interesați de realizarea transferului tehnologic, astfel încât OROSTIM HV să poată fi oferit pe piață în cantități suficiente”, se arată în comunicatul MApN. 

Precizările vin în contextul în care, miercuri, zeci de oameni s-au aşezat la coadă de la primele ore ale dimineţii, în faţa Institutului Cantacuzino, pentru a cumpăra noul supliment alimentar.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL