Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medic, despre cazul Buzău: Nu e vreo surpriză că un pacient de acest gen are o atitudine agresivă

Sunday, 18 August 2019, 10:15 Sursă: REALITATEA.NET

Cazul de la Buzău arată neregurile grave cu care se confruntă sistemul medical din România. Medicii atrag atenția că se ajunge în astfel de situații din cauza lipsei de personal sau a slabei pregătiri a cadrelor medicale din spitalele românești. De multe ori, spun specialiștii, medicii se confruntă cu pacienți cu diferite tipologii fără a le cunoaște istoricul medical.

Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iaşi, a vorbit despre pericolele la care sunt expuşi doctorii.

"Eu sunt înmărmurit și revoltat pentru ca asta arată încă o dată că suntem pe un teren minat, nu cred că este o surpriză pentru cineva că un pacient de acest gen să poată avea și o atitudine agresivă. În aceste condiții mă întreb și eu şi sper că ancheta va lămuri acest lucru, daca a a fost asigurat în așa fel încat astfel de situație să nu se întâmple, dar din păcate, de asta spun ca suntem pe un teren minat, este doar vârful aisbergului pentru că pe statisticile oficiale 4 din 5 colegi de-ai mei sunt agresaţi, vorbesc de agresiuni fizice sau verbal.

Fără măsuri urgente, inclusiv de legislatie, aceste situații se pot repeta oriunde si oricând, este o situație inmărmuritoare, transmit condoleanţe tuturor care au avut pierderi în cest incident", a spus Tudor Ciuhodaru.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL