Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Masca, obligatorie și în județul Bacău. 23 de județe au introdus măsura

Tuesday, 04 August 2020, 17:45 Sursă: Realitatea de Bacau

Autor: Emanuel Focsan

Conform deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, de la mizezul nopții de marți spre miercuri devine obligatorie purtarea măştilor de protecţie, ca măsură de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2 în pieţele şi târgurile organizate în localităţile din judeţ, pe toată durata de funcţionare a acestora, în zonele de aşteptare pentru pasageri, respectiv staţii de autobuz şi microbuz, peroane ale staţiilor ori gărilor CFR şi autogărilor.

De asemenea, va fi obligatoriu să se poarte mască de protecţie în parcarea Aeroportului Internaţional „George Enescu” Bacău, precum şi în orice zonă cu aglomerări de persoane unde nu se poate respecta distanţarea socială.

Excepţie fac copiii cu vârstă mai mică de 5 ani, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, dovedite prin documente medicale justificative, dar şi persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante.

Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a decis ca administraţiile locale să informeze pacienţii pozitivi asimptomatici externaţi, respectiv persoanele carantinate sau izolate la domiciliu, că în momentul în care solicită servicii din partea furnizorilor de utilităţi, sunt obligaţi să precizeze că sunt pozitivi asimptomatici, respectiv sunt izolate sau carantinate la domiciliu, astfel încât reprezentanţii echipelor de intervenţie - apă, canal, gaze, electricitate, internet/telefonie, să ia măsuri sanitare de protecţie.

În plus, autorităţile locale, vor oferi sprijin persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu, urmând a le asigura, la nevoie, necesarul de hrană ori după caz şi tratament.

De asemenea, CJSU Bacău a decis că autorităţile administraţiei publice locale vor efectua periodic acţiuni de dezinfecţie în scările de bloc şi spaţiile de folosinţă comună.

Bacău este cel de-al 23-lea județ din țară în care masca a devenit obligatorie şi în aer liber. Pe listă se află Arad, Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea. În județul Călăraşi, portul măştii este deocamndată recomandare, nu obligaţie. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL