Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Marcel Vela și Bogdan Despescu, ultimele măsuri pentru alegeri: Zone speciale de intervenție în fiecare județ/Vizele de reședință, verificate cu atenție

Saturday, 26 September 2020, 16:03 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Declarația vine cu o zi înaintea alegerilor locale. Anul acesta, alegerile se desfășoară în condiții deosebite, impuse de pandemie.

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a anunțat că „s-a finalizat procesul de distribuire a materialelor necesare votului, inclusiv cele sanitare. Nu au fost semnalate probleme deosebite. La acest moment se iau in paza cele 18.794 sectii de votare”. În plus, acesta a trecut în revistă evenimente din perioada campaniei electorale, când „s-au desfășurat 1.373 de manifestări electorale, pentru care am asigurat măsuri de ordin de publică, nefiind înregistrate evenimente deosebite. Astfel, au fost semnalate 1.003 sesizări, fiind înregistrate 295 de dosare penale si aplicate 348 de sancțiuni contravenționale”.

Chestorul-șef de poliție a mai precizat că sunt continuate activitățile cu privire la viza de reședință: „În ultima perioadă a fost înregistrat un număr mai mare de vize de reședință, fapt pentru care au fost necesare măsuri suplimentare, inclusiv verificări în teren. Atenționăm persoanele care au solicitat aceste vize în scop electoral că personalul MAI este la datorie și, acolo unde se vor constata încălcări ale termenelor legale, se vor dispune măsuri în consecință”.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că pe lângă a trimis zeci de specialiști din MAI să supravegheze felul în care polițiștii își fac treaba, a anunțat ministrul de Interne, în cadrul unei conferințe de presă.

ZONE SPECIALE DE INTERVENȚIE în 689 de localități

„Am dispus constituirea de zone speciale de intervenție în 689 de localități în toate județele. Pentru acest lucru am evaluat patru criterii: istoricul incidentelor, incidentele actuale din campania electorală, vizele de flotant, cat si datele si informatiile detinute de MAI sau regasite in spatiul public.

O a doua decizie - constituirea unor echipe operative si rezerve de interventie in fiecare judet astfel incat la orice apel la 112 la orice incident sa fim prezenti in cel mai scurt timp”, a declarat Marcel Vela.

Poliția din toate județele, SUPRAVEGHEATĂ în ziua alegerilor de specialiști din MAI

„La nivelul fiecărui județ sunt echipe care vor monitoriza echipele județene. Inca din data de 25 am detasat ofiteri de la nivel central la nivel judetean. Am detașat 22 de ofițeri . La nivelul zonelor care sunt formate între patru și cinci județe vor activa echipe de control din cadrul Corpului de control al MAI impreuna cu colegi la corpul de control al IGPR, Politia de Frontiera și Jandarmerie, care vor verifica modul în care angajații își îndeplinesc sarcinile angajații”, a mai anunțat Marcel Vela.

 

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL