Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Vela, anunț de ultimă oră: ”Înființăm un centru de donare de sânge și plasmă la spitalul Gerota”

Tuesday, 27 October 2020, 15:20 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Ministrul de Interne a anunțat înființarea unui centru de donare de sânge și plasmă la spitalul Gerota.

”Vă anunțăm că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne va fi înființat un centru de donare de sânge și plasmă. Pentru unii dintre pacienții aflați în stare gravă, plasma donată de persoanele care s-au vindecat poate reprezenta singura șansă la viață. Noi luptăm pe mai multe planuri pentru a ține sub control această pandemie. Avem și campania ”Donează pasmă pentru ca alții să trăiască”. Camarazii noștri s-au întrecut să doneze și am prilejul acum să le mulțumesc tuturor pentru generozitatea de care au dat dovadă.

În ultimele 24 de ore, la nivelul MAI s-au infectat 124 de colegi, iar de la începutul pandemiei s-au înregistrat 4.117 cazuri de infectări și 9 cazuri de decese. După campania de promovare inițată de MAI legată de donarea de plasmă, în aceasta a doua etapă vă anunțăm că vom crea un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună urmând ca, pe viitor, în pasul trei, sa creăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioților.

În noul centru vor putea dona atât civili cât și personalul MAI. Acest centru va fi sub coordonarea celor doi medici care au trecut prin coșmarul virusului”, a anunțat Marcel Vela într-un briefing de presă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL