Scandal în Parlament pe calendarul învestirii Guvernului Orban

Thursday, 24 October 2019, 12:22 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Marcel Ciolacu a declarat joi, la Parlament, că „primul pas pe care trebuie să-l facă premierul desemnat este să vină cu programul și formula de guvern, pe urmă este ședința birourilor permanente reunite, unde se va vota și se va tranșa, unde vom respecta acest calendar. Nu vom prelungi mai mult decat e nevoie acest calendar”.

„Audierile viitorilor ministri nu trebuie să fie unele de formă, ci unele seriose, nici parlamentarii nu doresc să fieaudieri de formă, ci foarte serioase, cu respectarea legilor țării”, a mai spus Ciolacu.

Ludovic Orban, premierul desemnat, a transmis conducerii Parlamentului o cerere oficială pentru convocarea legislativului în ședință comună pe 30 octombrie pentru votul pentru guvern.

Liderul PSD a lansat din nou un atac la PNL, spunând că în prezent, cu guvernul PSD Dăncilă nu este criză politica, așa acum a invocat PNL, ci o criză ar fi dacă trece acest guvern condus de Orban.

„Sunt una dintre persoanele care după trecerea moțiunii de cenzură nu considera ca suntem inttr-o criza politica majora. Criza politica ar deveni in momentul in care acest guvern ar fi învestit”, a precizat Ciolacu. 

 Întrebat de jurnaliști despre un posibil eșec al Guvernului Orban, Ciolacu a spus că cei care au format noua majoritate sunt responsabili pentru viitoarea criză politică.

„Intrăm într-o criză politică, nu într-un blocaj constituțional. Cred că cei mai responsabili să răspundă la această întrebare sunt cei care au format noua majoritate”, a spus Marcel Ciolacu.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ