Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mai puţin e mai bine? Ce trebuie să ştie toţi părinţii

Monday, 21 September 2015, 22:42 Sursă: REALITATEA.NET

Poate că ar fi fost mai bine să încerci să îţi menţii tonul vocii mai mic, poate că ar fi fost mai bine să nu-i dai direct soluţii, ci una-două idei, care să-l ajute să descopere soluţia singur. Desigur, acestea sunt cazuri ideale, dar nu sunt imposibil de realizat.

În ziua de astăzi s-a împământenit ideea că cei mici au nevoie de mai multă atenţie, mai mult timp, mai multă dragoste. Dar este chiar nevoie de mai mult? Iată ce spun specialiştii de la empoweringparents.com: “Mai puţin e mai bine”!

NU exagera cu darurile şi laudele

Atunci când obişnuieşti să-i dai prea multe copilului tău, el va deveni dependent de acele lucruri. Dacă îl lauzi prea mult, el nu se va putea baza pe forţele proprii, ci va aştepta tot timpul să-l valideze cineva.

Toleranţa la “durerea”copilului

Să presupunem că, după ce şi-a dorit să plece în tabăra, copilul se trezeşte singur acolo şi începe să se plângă părinţilor. Aceştia, speriaţi de anxietatea şi “durerea” copilului, se suie în maşină şi-l iau de acolo. Acasă, copilul va găsi linişte, iubire, iar părinţii îl vor consola că n-a fost pregătit pentru tabăra. Poate dată viitoare!

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL