Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban, precizări despre alegătorii care nu pot vota pe 6 decembrie - VIDEO

Friday, 04 December 2020, 12:11 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”În ziua alegerilor, în localitățile carantinate, cetățenii se vor putea deplasa să-și exercite dreptul de vot liber, fără niciun fel de restricție și fără să dea declarație. 

În ceea ce privește persoanele care se află în carantină dispusă prin decizia DSP își vor putea exercita deptul de vot prin urna mobilă specială, la cerere. Îi rog să transmită cereri către birourile electorale ale secțiilor de votare.

Conform legii, un cetățean poate să voteze în cadrul circumscripției. 

Dacă este carantinat în alt județ, nu poate vota pentru că votul s-ar cuantifica în altă circumscripție electorală. Dacă este carantinat în altă localitate din cadrul circumscripției electorale - județ, respectiv municipiu - poate să voteze pentru că votează în cadrul circumscipției”, a precizat Orban. 

Șeful guvernului a dat asigurări că procesul de votare va fi unul sigur. În privința membrilor echipei care va transporta urna mobilă, aceștia vor purta combinezoane dacă se vor deplasa în spitale, iar în cazul deplasării la domiciliile persoanelor aflate în izolare, vor avea mănuși de protecție și mască.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL