Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Orban, atac virulent către PSD: Prin propaganda deșănțată sunt o amenințare la adresa vieții

Friday, 10 July 2020, 19:08 Sursă: Realitatea.net

"Parlamentarii PSD, două săptămâni înainte de trecerea la faza a doua a stării de alertă au anunțat public că nu vor vota prelungirea stării de alertă, după care și-au dat seama că au comis-o grav și că nu au înțeles nimic din riscurile aferente acestei epidemii. Nu cred că sunt eu în situația să comentez niște declarații ale unor reprezentanți ai PSD care literalmente au făcut un uriaș rău românilor, care prin ignorarea pericolului reprezentat de acest virus, prin propaganda deșănțată pe care au derulat-o pentru ignorarea regulilor aferente, prin toate acțiunile pe care le-au întreprins către alte instituții, au provocat literalmente un risc major pentru ca oamenii să se îmbolnăvească, sunt o amenințare la adresa sănătății cetățenilor români și la adresa vieții cetățenilor români. Acestă lege este fundamentală. În toate țările democratice din Europa, în America, există pentru autorități instrumente ca izolarea, carantina (....), a afirmat Orban.

Șeful Guvernului a mai afirmat că această strategie de a bloca, pas cu pas, eforturile făcute în direcția adoptării unui set de măsuri, poate avea efecte dramatice. 

"În prezent nu avem pârghii legale ca să putem dispune izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat in contact cu o persoană infectată. Nu va puteți da seama ce înseamnă asta”, a precizat Orban.

Proiectul de lege privind carantina și izolarea ar urma să intre, sâmbătă, în plenul Senatului, care este și cameră decizională, după ce a fost din nou modificat, la solicitarea PSD.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL