Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban: Actualul Parlament riscă să provoace colapsul economic al țării. Alegerile sunt vitale pentru România

Monday, 02 November 2020, 12:59 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”În toate țările s-au organizat alegeri la termen. Avem exemplul SUA - unde se organizează alegerile prezidențiale, avem exemplul Franței - unde s-au organizat alegeri locale, avem exemplul Republicii Moldova - unde sunt organizate alegeri prezidențiale, al Poloniei - unde au fost prezidențiale. Democrația înseamnă votul oamenilor. Mandatul actualului Parlament expiră în data de 20 decembrie. 

România are nevoie ca cetățenii să aleagă un nou Parlament, ca cetățenii să își poată exprima voința actuală. Cetățenii au dreptul la un Parlament care să reprezinte opțiunile politice actuale ale românilor. 

Menținerea actualului Parlament înseamnă că, în continuare, în funcția de Avocat al Poporului va rămâne Renate Weber, în fruntea Curții Constituționale va rămâne unul ca Dorneanu, în fruntea Consiliului Legislativ va rămâne unul ca Florin Iordache. 

Actualul parlament, în fiecare săptămână, produce noi și noi acte normative care riscă să ducă România spre prăpastie, care riscă să determine un colaps economic al României. Atâta lipsă de responsabilitate cum există în majoritatea dominată de PSD în ultimele luni de zile nu a existat niciodată în istoria postdecembristă a României.

Este vital pentru România ca mandatul actualului Parlament să înceteze la termenul constituțional, care este stabilit, a declarat Orban. 

În privința alegerilor din diaspora, Premierul a anunțat că în unele țări, unde au fost impuse restricții mai severe, inclusiv de circulație, secțiile de votare ar putea fi mai puține.

”Deși asistăm la un val epidemic îngrijorător în toată Europa, discuțiile pe care le avem ne permit să spunem că vom putea organiza secții de votare. 
Posibil, în anumite țări, să fie redus numărul de secții de votare. În alte țări, posibil să se permită organizarea de secții de votare doar în sediile misiunilor diplomatice - Ambasade, Consulate sau alte sedii ale unor instițutii ale statului român. Când vom avea toate datele, MAE le va face publice”, a anunțat Orban. 

Despre campania liberalilor, Șeful guvernului a transmis că va fi una ”pozitivă”.

”Am stabilit liniile de campanie, care sunt foarte clare. Vom duce o campanie pozitivă, care se va desfășura de la om la om. Vom transmite toate proiectele noastre, toate obiectivele pe care le urmărim în următorii patru ani și vom prezenta care sunt atuu-rile PNL.

Campania se va desfășura cu respectarea regulilor care deja sunt prevăzute. Am redus numărul de persoane pentru adunări publice, de activiști care însoțesc candidații, echipele de campanie care participă la acțiunile de campanie. Menținem regulile legate de obligativitatea portului măștii”, a precizat Orban. 

 

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL