Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

LOCKDOWN în România | Raed Arafat a vorbit despre noi restricții: „Se pot propune alte categorii de măsuri. Trebuie să coborâm sub 3 la mie”

Friday, 06 November 2020, 20:56 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

„Dacă nu vom avea un impact serios cu aceste măsuri, vom avea o reevaluare. Asta scrie în Hotărârea de Guvern și cred și în Hotărârea CNSU. Dacă se va decide că mai e nevoie de măsuri și care sunt ele, vom vedea atunci. Dar se va face o reevaluare.

Poate unele măsuri nu au fost eficiente sau nu sunt necesare. Impact serios înseamnă, conform colegilor epidemiologici, să scădem la o incidență cel puțin o treaptă sub incidența de la care a pornit. Acum suntem în foarte multe locuri la 3, să coborâm la 1,5 la mie. Trebuie să coborâm sub 3 la mie. Dar asta e o evaluare generală care se face. E o ipoteză.

Dacă nu scade suficient, atunci înseamnă că măsurile nu sunt suficiente și e risc de creștere mai departe. Se pot propune alte categorii de măsuri, nu neapărat lockdown. Sunt și alte măsuri ce pot luate asupra altor activități. Noi continuăm să luăm măsuri și local. Măsurile de carantinare nu sunt desființate. Dacă în unele zone se crește foarte mult și DSP ajunge la punctajul de peste 60 în metodologia sa, se poate impune și acum carantinarea zonei. Deci se pot lua măsuri suplimentare în zone afectate mai grav”, a declarat Raed Arafat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL