Liviu Dragnea va sesiza Curtea de Justiție a UE în dosarul privind dizolvarea PSD

Thursday, 17 October 2019, 11:50 Sursă: REALITATEA.NET

Liviu Dragnea a formulat apel față de decizia Tribunalului București de confirmare a noii conduceri PSD, stabilite la Congres. Dosarul este pe rolul Curții de Apel București, termenul fiind stabilit pentru ziua de 17 octombrie 2019.

Adaugă părerea ta

La termenul de joi, Liviu Dragnea a depus, prin avocat, mai multe cereri, între care și cea privind sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

În acest context, instanța a stabilit următorul termen pentru 31 octombrie, când vor fi discutate cererile fostului lider PSD.

Dragnea a formulat apel la Curtea de Apel București în dosarul care are drept obiect „partide politice modificări acte constitutive - statut - organe de conducere”.

Apelul lui Dragnea este formulat după ce Tribunalul București a respins, în data de 9 august, cererea de intervenţie depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere social democrată.

În demersul său, Liviu Dragnea invocă dosarul angajărilor fictive care i-a adus 3 ani şi şase luni de condamnare şi executare la Rahova. Se pare că a încercat să obţină o revizuire a sentinţei - o cale de atac extraordinară.

În cererea de intervenţie adresată instanţei, Dragnea susține că, având în vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia.