Coronavirus - România: 2109 de cazuri confirmate

De ce e bine să mesteci două frunze de leuștean înainte și după masă. Vei fi uimit!

Thursday, 01 August 2019, 20:58 Sursă: REALITATEA.NET

Leușteanul este un excelent remediu pentru prevenirea bolilor, atunci când este consumat sistematic, putând deveni, la nevoie, şi o soluţie efi­cientă în unele afecţiuni digestive:

Stări de greaţă, dischinezie biliară - se mestecă 1-2 frunze proas­pete de leuştean, înainte şi după masă. Este un tratament simplu, dar cu efecte puter­nice, deoarece stimulează secreţia de sucuri gastrice, favorizează peristaltis­mul şi eliberarea bilei din cole­cist. De asemenea, frunzele proaspete de leuş­tean con­sumate ca atare au efecte antiinflamatoare asupra tu­bu­lui digestiv, fiind un adjuvant util în cazul colitelor şi al problemelor pancrea­tice.

Anorexie - cu un sfert de oră înainte de masă, se consumă una-două frunze proas­pete de leuştean, care se mestecă îndelung. Uleiurile volatile şi substanţele amare pe care le conţin sunt un excelent stimulent di­ges­tiv şi măresc, în mod armonios, pofta de mâncare. Datorită acidului angelic conţinut în frunzele sale, are şi efecte tonice nervoase şi psihice, fiind eficient în cazul anorexiei psihice. Un element inte­resant este că, atunci când sunt consumate în can­tităţi mai mari (cinci-zece frunze odată), efectul frunzelor de leuştean este opus, diminuând pofta de mâncare şi blocând apetitul alimentar excesiv.

Sursa: Formula AS


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL