Kovesi, dorită de Maia Sandu ca procuror general al Moldovei

Thursday, 13 June 2019, 20:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Maia Sandu a declarat joi, într-un interviu acordat presei de la Bucuresti, că desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general ar fi "un scenariu minunat" pentru Republica Moldova.

Ipoteza cu Kovesi procuror general al Moldovei a fost lansată de agenția rusă Sputnik în momentul în care noua alianță de la Chişinău dintre blocul ACUM şi socialiştii lui Igor Dodon au modificat, în Parlament, legislaţia, deschizând posibilitatea ca funcția de procuror general să fie ocupată și de persoane care nu au cetățenia moldovenească.

Întrebată joi despre scenariul potrivit căruia Laura Codruţa Kovesi ar putea prelua funcţia, în cazul în care nu ar obţine şefia Parchetului European, Maia Sandu a dat un răspuns interesant:

"Ar fi un scenariu minunat pentru noi. Nu ştiu dacă doamna Kovesi ar fi interesată de asta. Şi noi, evident, îi urăm să reuşească să obţină jobul la Bruxelles în Uniunea Europeană. Dar tocmai de aceea am propus modificarea legii. Pentru că vrem să avem cei mai buni specialişti, oameni independenţi de sistemul nostru care foarte mult timp a fost implicat în tot felul de scheme de corupţie", a declarat Maia Sandu în interviul din Epoch Times.

Liderul PAS a opinat că sunt şi procurori independenţi în Republica Moldova, doar că ei nu au fost promovaţi.

„Au fost ţinuţi cumva departe de cazurile importante, dar e nevoie de experienţa din afară, pentru că noi trebuie să ne mişcăm repede. Trebuie să oferim oamenilor rezultate repede şi în special pe subiectul 'lupta împotriva corupţiei mari'. Ca să fim credibili, ca să le cerem tuturor să ne schimbăm pentru că noi cu toţii în societate trebuie să ne schimbăm. Corupţia este şi la nivel mic, şi la nivel mare. Dar ca să fim credibili, să le cerem oamenilor să-şi schimbe comportamentul trebuie să arătăm rezultate serioase în lupta noastră împotriva corupţiei mari, în special", a declarat Maia Sandu.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri