Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Klaus Iohannis, prima reacție după acuzațiile de fraudă de la alegerile locale

Wednesday, 30 September 2020, 18:30 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

„Procesul electoral propriu-zis a decurs neasteptat de bine. Comisiile electorale au reusit sa lucreze bine. Însă, se pare că după vot, unii indivizi, vom vedea cine anume, au încercat să fraudeze rezultatele alegerilor, falsificând unele înscrisuri. E inacceptabil! Și aceste proceduri trebuie net îmbunătățite.

Dacă se constată că pesediștii au încercat să fraudeze rezultatele, atunci e clar că electoratul va sancționa drastic acest comportament Autoritățile trebue să verifice rapid cine și dinc e partid a încercat să fraudeze. Iar autoritatile trebuie sa verifice la sânge cine, ce și cum a reusit sau nu sa fraudeze aceste alegeri.

Dincolo e aceste aspecte, care aruncă o lumină foarte poastă asupra unora, e foarte clar că există proceduri folosite de unii candidați pentru a se pune în scenă. (...) Cei vinovați vor fi trași la răspundere. (...)

Un primar are legitimitate prin votul popular prin care e ales. Sunt convins ca toate acuzatiile vor fi clarificate si niciun primar nu isi va incepe mandatul sub semnul intrebarii”, a răspuns președintele la întrebările jurnaliștilor legate de acuzațiile de fraudare a rezultatelor alegerilor din ultimele două zile.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL