Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis: „Am mari așteptări de la Parchete și ca lupta anticorupție să prindă viteză”

Wednesday, 16 September 2020, 21:18 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

„Bilanțul se face cam după un an după ce se numesc noile conduceri. Evident că, în situația în care avem conducători care și-au preluat mandatul de câteva luni de zile, este un pic prematur să spunem dacă suntem mulțumiți sau nemulțumiți.

Este foarte adevărat că eu am așteptări mari de la Parchete și am și eu așteptarea ca lupta anticorupție să prindă viteză”, a declarat miercuri Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat pe 20 februarie 2020 decretele pentru numirea Gabrielei Scutea ca procuror general, pentru trei ani,  a lui Crin-Nicu Bologa, ca procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pe o perioadă de 3 ani, și a Giorgianei Hosu la șefia Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), tot pe o perioadă de 3 ani.

Înaintea acceptării la Cotroceni, Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu au primit aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Bologa a primit aviz pozitiv din partea CSM.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL