Ion Ţiriac, consultat de Guvern înainte de OUG privind măsurile fiscale

Friday, 21 December 2018, 22:28, Sursă: REALITATEA.NET

Guvernul Dăncilă are un nou sfătuitor din umbră. Este vorba despre Ion Ţiriac. Ministrul Educaţiei şi consilierul premierului pe probleme economice au recunoscut că s-au consultat cu omul de afaceri privind unele măsuri din ordonanţa de urgenţă adoptată ieri. Este vorba despre programul prin care statul oferă ajutor celor care înfiinţează grădiniţe cu program sportiv. Măsura este cuprinsă în ordonanţa de urgenţă adoptată vineri seară de către Guvernul Dăncilă.  

Adaugă părerea ta

Executivul vrea să dea bani privaţilor, pentru a construi ei grădiniţe, cu specific sportiv. Guvernul a introdus, în Ordonanţa privind măsurile fiscale, programul GROwth - investim în copii, investim în viitor”. Statul se angajează să dea investitorilor interesaţi până la 500.000 de euro pentru construirea de grădinţe private de acest tip. Măsura a fost discutată de reprezentanţii Guvernului cu singurul om de afaceri care s-a arătat public interesat de un astfel de program, Ion Ţiriac.

Vineri seară, Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, a recunoscut că s-a discutat cu Ion Ţiriac referitor la o parte dintre măsurile luate prin recenta Ordonanţa de Urgenţă care introduce mai multe modificări fiscale. 

Întrebat dacă a discutat unele măsuri din recenta OUG cu omul de afaceri, Darius Vâlcov a răspuns: "Unele idei le-am discutat”.

Cu Țiriac s-a întâlnit și ministrul Educației Ecaterina Andronescu, potrivit Edupedu.ro. Asta în condițiile în care Ion Țiriac a declarat anterior că dorește să fie implicat în proiectul grădinițelor cu program sportiv, anunțat de guvern.

În apilie, Țiriac declara pentru Digi24 că a cerut guvernului 500 de grădinițe, pentru a le face cum vrea el. 

„Actualul guvern o să facă 2000 de grădinițe. Eu am spus dați-mi și mie 500 din ele. Eu le fac fundație olimpică sau sportive. Și atunci le fac cu fundația Ţiriac sportive. Dar cu o singură condiție, să le fac cum vreau eu. Vreau ca aceste grădinițe să fie normale, copilul să stea o oră în clasă și două afară. Tăblița asta (tabletă) mi-a nenorocit generația care vine acum, aproape din toate punctele de vedere. Asta e din nou o treabă socială pe care aș face-o. Unde vezi în România pe cineva să îți dea voie să faci 500 de grădinițe diferite față de ce este acum. Și atunci dacă nimeni nu are curaj să facă asta sau să vorbească despre ele.“, spunea Țiriac în aprilie.