Iohannis, mesaj pentru români: ”Nu-i lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru!”

Thursday, 16 May 2019, 19:34 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Klaus Iohannis îndeamnă românii, din nou, să voteze la referendumul pe Justiţie din 26 mai.

Adaugă părerea ta

"Dragi români, cu toţii ne dorim să trăim într-o ţară în care hoţii şi corupţii stau la puşcărie, nu în fruntea statului. Pe 26 mai să spunem răspicat 'Da' pentru România europeană, 'Da' pentru România pe care o iubim, ţara oamenilor cinstiţi şi integri în care nimeni nu este mai presus de lege. Votaţi 'Da' la referendum şi nu-i lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru! Românii votează pentru că românii contează", afirmă şeful statului, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Mesajul este ilustrat cu imagini de la Summitul de la Sibiu, mitingurile PNL, dar şi de la protestele faţă de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a schimbat, cu câteva săptămâni în urmă, fotografia de copertă de pe Facebook. Poza îl înfăţişează pe şeful statului introducând un buletin de vot în urnă, fotografia fiind însoţită de mesajul „#referendum26mai Decide pentru viitorul tău! Votează!”.

Întrebările care vor fi puse românilor sunt:

„1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.