Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Institutul Cantacuzino ar putea să fie preluat de Universitatea de Medicină "Carol Davila"

Monday, 20 April 2015, 19:10 Sursă: REALITATEA TV

Nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile, angajaţii Institutului Cantacuzino au protestat de zeci de ori în ultimele luni, inclusiv în faţa Guvernului şi a Palatului Cotroceni.

În zadar. Oamenii au obţinut doar o parte din salariile aferente ultimelor trei luni. Între timp, datoriile institutului au ajuns la 5 milioane de euro. Tocmai de aceea, ministrul Educaţie Sorin Câmpeanu i-a propus rectorului Facultăţii de Medicină, Ion Sinescu, să preia conducerea institutului.

"UMF „Carol Davila” beneficiază de cei mai buni specialişti în domeniul de activitate al institutului, cadre didactice universitare cu recunoaştere internaţională, dar şi de persoane cu experienţă şi rezultate remarcabile în ceea ce priveşte managementul unităţilor şi instituţiilor din domeniul medical", se arată în comunicatul ministerului.

Institutul are conturile blocate din cauza datoriilor de 21 de milioane de lei, dintre care aproape jumătate la Fisc. Salariaţii nu pot intra nici în şomaj şi nu se pot pensiona fiindcă nu li s-au plătit contribuţiile sociale, deşi banii au fost reţinuţi pe fluturaş - un caz penal. Banii au fost folosiţi pentru plata salariilor, altfel institutul ar fi fost închis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL