Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Înghețarea salariilor în 2019, promisă de PSD - ALDE într-un document trimis Comisiei Europene

Saturday, 20 October 2018, 10:12 Sursă: REALITATEA.NET

"PSD i-a trădat și i-a mințit pe români. România în criză economică-PSD introduce măsuri de AUSTERITATE în 2019! Într-un document trimis Comisiei Europene PSD +ALDE promit înghețarea salariilor în sectorul bugetar în 2019 la nivelul din Decembrie 2018. PSD +ALDE NU MAI APLICĂ LEGEA SALARIZĂRII UNITARE (astfel recunosc falimentul programului de guvernare)!", a declarat Florin Cîțu, sâmbătă, pe Facebook, postarea fiind însoțită de un extras din documentul trimis către CE.

Liberalul a adăugat că, prin promisiunea făcută de PSD-ALDE în documentul transmis Comisiei Europene, coaliția va tăia de fapt salariile cu echivalentul ratei inflației.

"Asta înseamnă că salariile sunt TĂIATE cu echivalentul ratei inflației. În plus creșterea dobânzilor va tăia și mai mult din puterea de cumpărare. În poza măsurile pe care PSD promite că le va lua la construirea bugetului pentru 2019. Este clar că legea pensiilor este doar o minciună. Nu sunt bani pentru aplicarea legii salarizării unitare și PSD+ALDE mint că dublează pensiile", a explicat senatorul PNL.

Florin Cîțu a mai anunțat că în următoarele zile va face public un raport asurpa situației economice din țară.

Ideea că Guvernul are motive serioase să reducă într-un fel sau altul cheluielile salariale este susţinută şi de sindicate.

"Sunt deja semne clare ca banii nu exista sau exista in oarecare masura. Asa cuma comentat MF, un scenariu avansat pentru CE si au luat in calcul ca pentru anul viitor să ingheţe salariile. Executivul are nevoie de lichidităţi, azi avem 41% din necesarul pentru plata salariilor. Când creşti salariul minim, creşti veniturile la bugetul de stat în cursul anului vitor," a explicat liderul BNS Dumitru Costin la Realitatea TV.

În schimb, secretarul general executiv al PSD< Codrin Ștefănescu a ]ncercat să minimizeze importanţa documentului, pentru ca, în absenţa unor argumente, să dea vina pe cei care au dezvăluit existenţa unei intenţii de îngheţare a asalariilor. 

"Nu este o variantă de lucru în acest moment. Este o situatie pe care cei de la MF o analizează şi cu siguranţă luni va ieşi si va explica ce si cum. Nu exista o situatie privind salariile. Câţu bate câmpii de un an şi jumătate," a declarat Ştefănescu.

Legea salarizării personalului bugetar a fost adoptată de Camera Deputaților, for decizional, la începutul lunii iunie a anului 2017, în perioada Cabinetului Grindeanu. 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL