Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Indiciul prețios despre sănătatea ta stă la baza unui semn. Verifică-ţi unghiile, ascund BOLI GRAVE!

Thursday, 16 November 2017, 22:24 Sursă: REALITATEA.NET

Deși pare că face parte din unghie, lunula se află între unghie și pielea de dedesubt. Aceasta are un rol important în formarea unghiei și deteriorarea acesteia îți poate afecta permanent creșterea unghiei.

Află ce indicii îți poate oferi aceasta despre sănătatea organismului:

Macrolunula - apare atunci când lunula crește în dimensiuni. Pentru persoanele care au strămoși indieni, acesta este un lucru normal, dar pentru ceilalți, indică un dezechilibru endocrin, cum ar fi hipertiroidismul.

Microlunula sau anolunula - este specifică persoanelor de descendență africană, ce poate indica: arteroscleroza cardiovasculară, boli cromosomiale, boli endocrine, lipsa de fier, anemie, malnutriție, HIV, insuficiență renală, artrita reumatodia.

Uneori, lunula își schimba forma, de la semilună la dreptunghi sau triunghi. Aceasta poate indica sindromul Turner, ce provoacă diformități, durere și disconfort. În plus, mai poate indica probleme cromosomiale, cum sunt sindromul Down, sindromul Edward, sau traume la nivelul unghiilor.

Conform floaredetei.ro, lunala trebuie să fie de culoarea fildeșului, un pic albăstruie pentru cei cu tenul mai închis. În caz contrar, colorarea galbenă apare în urma expunerii la insecticide și pesticide, colorarea în alb apare adesea în cazul pacienților cu insuficienșă renală, ciroză, insuficientă cardiacă, diabet.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL