Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Crestere alarmanta a cazurilor de infecție cu CORONAVIRUS în București, între care prima femeie însărcinată! Bilanțul la nivel național a urcat la 29

Tuesday, 10 March 2020, 15:54 Sursă: Realitatea.net

UPDATE: Încă 3 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în aceasta seară. Numărul total la nivel național a ajuns la 28 de cazuri.

Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s- a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla in carantina in Arad.
De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive.

A fost confirmat și cazul numărul 29 de îmbolnăvire cu noul coronavirus.
Este vorba de o femeie din București, în vârstă de 47 de ani. Ea a intrat în contact cu pacientul care a fost internat la Spitalul Gerota.

Dinamica propagării coronavirusului crește de la o oră la alta. Azi au fost confirmate 8 noi cazuri în Capitală. Este vorba de cea mai mare creștere înregistrată într-o singură zi, din momentul în care temutul virus a fost confirmat și în țara noastră. Bilanțul total al românilor infectați a ajuns la 25, în întreaga țară. 

"Sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un număr de 7 cazuri, din București. 3 sunt în legătură cu cazul Gerota, 1 este contact al primului infectat din București, 3 sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie", a informat, cu puțin timp în urmă, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit unei informari a Grupului de Comunicare Strategica privind cele 8 cazuri confirmate cu infecție COVID 19, situatia sta in felul urmator:

Până în prezent, la nivel național, au fost confirmate în total 25 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5 persoane au fost declarate vindecate.
1.    Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
2.    Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
3.    Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
4.    Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
5.    Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
6.    Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
7.    Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
8.    Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

 

 Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL