Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Încă 100 de unități de învățământ au intrat în scenariul roșu. Date la nivel național

Thursday, 29 October 2020, 16:45 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene până joi, la 12:00, situația în țară era următoarea:

- în Scenariul 1, care presupune participarea fizică a preșcolarilor și elevilor la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, se află 9.207 de unități de învățământ.

- în Scenariul 2 sunt 4.956 de unități de învățământ. Acest scenariu presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și revenirea parțială, prin rotație de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

- În Scenariul 3, care presupune participarea online, se află 3.493 de unități de învățământ. 377 dintre dintre acestea figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de Covid-19 înregistrate, iar 3.116, ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare, precizează ministerul.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate - numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL