Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

În județul Argeș NU mai sunt locuri pentru bolnavii de COVID-19! Anunțul prefectului despre infectările masive din instituții

Tuesday, 17 November 2020, 11:02 Sursă: realitateadearges.net

Autor: Ioana Stanescu

 

„ În acest moment, în județul Argeș nu mai sunt locuri disponibile în spitale pentru pacienţii COVID-19 (...) Am dispus tuturor spitalelor să verifice, de urgenţă, situația din secțiile ATI și din saloanele cu prize de oxigen și să transmită un raport către Instituția Prefectului. Mai mult decât atât, la solicitarea prim-ministrului s-a realizat un plan de intervenție în baza căruia, începând de azi dimineață, echipe de control ale DSP, ISU şi ISCIR vor verifica toate secțiile de ATI din județ.

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de azi vom decide suplimentarea numărului de locuri, cu maximum 25, la PNF Câmpulung (Spitalul de Pneumoftiziolgie, n.r.). Acolo sunt două pavilioane nefolosite şi le vom amenaja pentru pacienţi Covid. Nu mai avem alte posibilități în județ. Rămâne transferul în alte județe”, a declarat prefectul Emanuel Soare, potrivit realitateadeargeș.net.

Legat de cazurile în creștere confirmate în instituțiile publice din județ, prefectul a anunțat că au fost testați toți cei confirmați: „Sunt probleme în toate instituțiile. Undeva, pentru scurt timp, nu s-au respectat regulile. Transmiterea este comunitară”.

Declarațiile au fost făcute în condițiile în care un salariat de la Permise şi Înmatriculări Auto a fost infectat cu noul coronavirus. De asemenea, și directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, Violeta Nedelcu, și alți patru angajați din totalul de nouă au fost de asemenea depistaţi pozitiv la noul coronavirus. 

„În ceea ce priveşte situaţia de la Permise, o singură persoană este pozitivă şi ancheta este în desfăşurare. Cei care vor fi consideraţi contacţi direcţi vor intra în izolare, conform procedurilor. Sunt aproximativ 12 elevi evaluaţi. Unii au susţinut examenul pentru profesionişti. Aici evaluarea durează mai mult. DSP încearcă să realizeze toate anchetele epidemiologice în maximum 24 de ore. Provocarea este destul de mare în această perioadă. Aşteptăm evaluarea de la DSP, al cărei director, după cum ştiţi, este pozitiv, la fel şi epidemiologul şef al direcţiei. Doamna Honţaru nu se simte prea bine, dar, totuși, coordonează din spital activitatea DSP”, a mai decclarat prefectul de Argeș. Continuarea pe realitateadearges.net.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL