Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul ungar va acorda familiilor aproape 10.000 de dolari pentru renovarea locuințelor

Wednesday, 14 October 2020, 18:10 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Familiile cu cel puţin un copil vor putea recupera jumătate din costurile lucrărilor de renovare, până la trei milioane de forinţi”, a anunțat ministrul pentru Familie, Katalin Novak. Sprjinul oferit de stat va acoperi costul lucrărilor pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţei, renovarea băii sau bucătăriei, precum şi extinderea locuinţei. 

O altă măsură anunțată recent de premierul Viktor Orban prevede reducerea TVA la 5% pentru proiectele de construcţii de locuinţe, până la finele lui 2022. În prezent, Ungaria are o rată standard TVA de 27%, cea mai mare din Uniunea Europeană.

Măsura privind reducerea TVA pentru construcții a mai fost în vigoare în perioada 2016-2019 și a generat o creștere economică de 4%-5%, notează Agerpres. Potrivit analiștilor, în 2021, deficitul bugetar al Ungariei va urca până la 4% din PIB, peste ţinta de 2,9% inclusă în buget. În al doilea trimestru din 2020, economia țării s-a contractat cu 13,6% în ritm anual, din cauza celor mai stricte măsuri de izolare din Europa Centrală. Pe ansamblul întregului an, PIB-ul țării ar urma să înregistreze o scădere cuprinsă între 5% și 7%. 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL