Guvernul, reacție halucinantă după declarațiile lui Timmermans

Wednesday, 03 April 2019, 14:43, Sursă: REALITATEA.NET

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat că afirmațiile lui Frans Timmermans reprezintă ”încă o dovadă a dublului standard pe care îl practică organismele europene” și a cerut CSM să reacționeze.

Adaugă părerea ta

”Este încă o dovadă a dublului standard pe care îl practică organismele europene și reprezintă un îndemn la adresa autorităților de la București să încalce Constituția și legile țării. Prima instituție care, în opinia mea, ar trebui să reacționeze la o astfel de declarație ar trebui să fie Consiliul Supoerior al Magistraturii, care este garantul independenței Justiției și să comunice autorităților de la Bruxelles că nicio autoritate administrativă din România nu poate să intervină într-un dosar care este în curs de cercetare sau de judecată”, a declarat Toni Greblă, pentru Mediafax. 

Reacția lui Greblă vine ca urmare a faptului că Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat miercuri că avertizează Guvernul de la București să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar, menționând că a avut numeroase discuții cu prmeierul Viorica Dăncilă în ultimele două luni.