Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriela Firea: Premierul trebuie să fie propus de PSD. Iohannis sfidează votul românilor prin forțarea unei majorități ultra-fragile

Monday, 07 December 2020, 20:37 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Câştigătorii acestor alegeri sunt românii care au dat un vot de blam actualului Guvern PNL şi preşedintelui ţării care s-a comportat ca un secretar de partid şi nu ca un preşedinte de ţară echidistant şi echilibrat. Românii au votat în număr mare împotriva unor conducători care au condus dezastruos ţara prin criza sanitară şi au îngropat economia. Faptul că, nici în această seară, preşedintele ţării nu recunoaşte evidenţa şi forţează o majoritate ultra-fragilă de dreapta demonstrează că sfidează votul românilor. Scorul cel mai mare a fost obţinut de Partidul Social Democrat, care trebuie să propună noul premier. Aşa funcţionează democraţia! Asta înseamnă să respecţi votul exprimat de români”, a scris Firea pe Facebook, luni.

Mai mult, fostul edil susține că ”electoratul a fost adus de preşedinte şi PNL la vot în plină pandemie, dar, pentru că nu le convine scorul obţinut, i se întoarce spatele”.

Mesajul a fost postat după ce Șeful statului a anunțat, în aceeași zi, că va convoca zilele viitoare la consultări partidele care se vor regăsi în viitorul Parlament și că, în urma alegerilor parlamentare, se cristalizează o coaliţie de centru-dreapta.

Citește și: ”Klaus Iohannis, primele declarații după parlamentare: Poate că oamenii au fost nemulțumiți de mine, de întreaga clasă politică”

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL