Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriela Firea, anunț despre renumărarea voturilor la Primăria Generală și la sectoare

Tuesday, 29 September 2020, 23:39 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Ea a anunțat că PSD va anunța miercuri o decizie în acest sens, prin președintele PSD, Marcel Ciolacu: „Acest lucru îl va anunţa mâine (miercuri - n.red.)  preşedintele partidului, domnul Marcel Ciolacu, în urma verificărilor pe care le mai facem în această seară – există totuşi semne că rezultatul nu este chiar întocmai cu realitatea şi poate se leagă cu ceea ce s-a întâmplat în ziua alegerilor când la prânz eram cu câteva procente peste domnul Dan şi deodată în două trei ore totul s-a schimbat ca şi cum a apăsat cineva pe un buton. (...) Am decis de comun acord că astăzi şi în întreaga perioadă să se verifice procesele verbale şi cifrele”, a declarat Gabriela Firea, marți seară, la un post de televiziune.

„Acesta este, deocamdată, scorul. Din păcate sunt destul de multe nereguli care sau constatat, eu am avut demnitatea şi coloana vertebrală să nu contest, în vreun fel, rezultatul anunţat de BEC parţial, e adevărat, dar să ştiţi că avem informaţii ca în mai toate sectoarele din Capitală acum. La reverificarea proceselor verbale şi  a tuturor situaţiilor e posibil să se descopere nişte inadvertenţe şi cred că acestea trebuie semnalate”, a mai spus Gabriela Firea.

Actualul edil al Capitalei spune că ia în calcul și renumărarea voturilor pentru Capitală, cum s-a cerut deja de PSD la Sectorul 1.

„Eu vă spun sincer, până acum nu a vrut să o fac (...) Nu văd nimic rău în a renumăra voturile. E foarte bine dacă se decide acest lucru, dacă vom lua această decizie, pentru că adevărul nu trebuie să deranjeze pe nimeni, nici pe noi, nici pe ceilalţi, chiar mă miră îndârjirea cu care nu se doreşte renumărarea voturilor la sectorul 1. Dacă totul e atât de clar şi curat de ce nu se acceptă?”, a mai spus Firea.

Actualul primar al Bucureștiului a dat și un exemplu în care candidatul Nicuşor Dan ar avea, în procesul verbal, 167 de voturi, iar pe site-ul AEP sunt trecute, la acea secţie, 350 de voturi.

„Mă întreb de ce nu s-a produs în favoarea mea greşeala, dublarea numărului de voturi. Nu cred că e normal să se întâmple aşa ceva şi nu cred că ar fi în regulă să ne mulţumim cu răspunsul ştiţi a fost o greşeală, a fost eroare umană, de fapt lucrurile nu erau aşa. (...) Nu vreau să mă antepronunţ, numărăm în această, noapte şi mâine (miercuri – n.r.) în funcţie de ceea ce identificăm, prezentăm conducerii partidului şi vom lua o decizie în acest sens. Dacă sunt suficiente indicii cu siguranţă că vom solicita renumărarea voturilor”, a mai afirmat Firea.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL