Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fostul prezentator tv Radu Coşarcă a fost numit de Guvern pe o poziţie importantă

Tuesday, 19 July 2016, 20:14 Sursă: REALITATEA.NET

Numirea a fost realizată în 18 iulie, în cadrul adunării generale a acţionarilor companiei. Procedura de selecţie a fost realizată de către Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului din cadrul Ministerului Economiei. 

'Numirea candidaţilor s-a făcut la propunerea acţionarului, statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. (...) În perioada următoare, după acceptarea expresă a mandatului de către noii administratori, se vor derula procedurile legale de înregistare la Registrul Comerţului şi de semnare a contractului de mandat de către administratorii aleşi", a precizat ministerul. 

Pentru funcţiile de administratori au fost 53 de candidaţi, adică 11 pentru fiecare poziţie vacantă.

În urma procesului de selecţie, ministerul a reţinut cinci candidaţi:  Radu-Claudiu Roşca, cu peste 10 ani experienţă în audit şi risk management, Romeo Jantea,  cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul economic şi financiar, Gheorghe Chindriş, cu 34 de ani de experienţă în industria minieră, Radu Coşarcă, actual director de comunicare la Enel România, şi Remus Vulpescu, fost şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) în perioada privatizării eşuate a Oltchim, în 2012, şi fost administrator la mai multe companii din energie ale statului. 

Compania Cupru Min se află, în prezent, în căutarea unor noi clienţi pentru producţia sa, încercând să vândă 40.000 de tone de concentrat de cupru într-o perioadă de un an.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL