Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florin Iordache este noul președinte al Consiliului Legislativ! Autorul OUG 13 a fost votat de 185 de senatori și deputați. Mandat pe VIAȚĂ

Tuesday, 20 October 2020, 18:28 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Florin Iordache a fost votat de 185 de senatori și deputați, iar fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean a primit doar 41 de voturi. Duli Ionuț Mazâlu, secretarul general al Consiliului Legislativ, a obținut două voturi.

Totodată, în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. Dircă a obţinut 174 voturi pentru şi 17 contra.

Președinții Consiliului Legislativ nu au o limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocaţi.Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.

Florin Iordache a fost ministru al Justiției în guvernul condus de Sorin Grindeanu și este cunoscut drept promotorul Ordonanței 13, care a dus la organizarea celor mai mari proteste postdecembriste. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL