Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florin Cîțu: Ford Craiova va plăti 14 zile șomajul tehnic pentru angajați. Suntem în discuții pentru a găsi soluții

Wednesday, 18 March 2020, 00:36 Sursă: realitatea.net

 

„Am primit şi noi astăzi informaţia de la Ford. Compania va susţine primele două săptămâni şomajul tehnic. Suntem în discuţii cu Ford cum putem să ajutăm după aceea. Intenţia noastră este ca nicio companie, pe cât posibil, să nu fie afectată permanent în această perioadă, să susţinem toată industria să putem să trecem peste. Am un mesaj pentru celelalte companii care o duc mai bine în această perioadă şi sunt câteva companii care o duc mai bine: să-şi plătească impozitele la timp, pentru că acele impozite le vom redistribui către acele sectoare din economie care nu o duc foarte bine", a spus Cîţu, la Digi24.

Sindicatul fabricii Ford Craiova a anunțat marți că angajații vor fi trimiși în somaj tehnic din cauza coronavirusului și vor primi 78% din salariu. La Ford Craiova lucrează peste 6.000 de persoane.

Marţi, compania Ford a anunţat că angajaţii fabricii de la Craiova vor intra în şomaj tehnic începând de joi, 19 martie, şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, după ce conducerea grupului a luat decizia de a suspenda temporar producţia la principalele fabrici din Europa, potrivit Agerpres..

„Este de aşteptat ca suspendarea temporară a producţiei să dureze câteva săptămâni, în funcţie de evoluţia acestei pandemii, de restricţiile impuse la nivel naţional, de constrângerile legate de lucrul cu furnizorii, dar şi de nevoile de stoc ale dealerilor. Această măsură este luată în contextul restricţiilor impuse de guvernele naţionale în privinţa transportului şi contactelor personale, astfel că vânzările de maşini şi componentele sunt afectate la nivelul întregului continent. Pe durata opririi temporare a producţiei, angajaţii Ford Craiova se vor afla în şomaj tehnic şi beneficiază de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, precum şi de celelalte drepturi prevăzute de lege pentru astfel de situaţii," se menţionează în comunicat.

Preşedintele Ford Europa, Stuart Rowley, a subliniat că, deşi impactul coronavirusului în fabricile companiei a fost unul limitat până în prezent, efectele sale asupra angajaţilor, dealerilor, furnizorilor şi clienţilor, precum şi asupra societăţii europene sunt fără precedent.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.

Ford Europa este responsabilă de producerea, vânzarea şi deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale, având aproximativ 46.000 de angajaţi în unităţile proprii şi în asocierile în participaţie consolidate.

„O parte din şomajul tehnic va fi susţinut de la buget. Veţi vedea mâine detaliile. Avem facilităţi şi pentru angajatori”, a declarat Florin Cîțu.

„Ne-am pregătit - și știm, am făcut calcule - chiar pentru 500.000 - un milion de oameni care să intre (în șomaj tehnic) - dacă se va ajunge acolo, eu sper să nu se ajungă - , dar aici avem facilități și pentru companii să rețină oamenii, dacă se poate. Acolo unde pot să rețină oamenii îi vom scuti de plata impozitelor. Încercăm să facem pentru companii o motivare să nu trimită toți oamenii în șomaj tehnic, ca să poată să se reorienteze”, a asigurat Florin Cîțu.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-19 07:09:13
Zugravu Mircea

Are perfectă dreptate. Au năvălit toate scursorile plecate la furat și trafic de orice. Toți organizatorii de alba/neagra, toți escrocii, toate putorile, de care zisesem "bodaproste" că scăpasem. Acum ne-am procopsit cu ei pe cap. Vor urla și vor avea numai pretenții, în numele drepturilor omului. Dar ăștia nu sunt oameni. Sunt niste rateuri, accidente genetice ale umanității. Și nu ăștia sunt "votanții lui iohanis" cum aiura un dement, ajuns accidental mare profesor, este vorba de "profesorul" valerian stan, un individ cu probleme psihice. Ăștia, nefiind legal în europa, nu aveau nici cum vota și nici nu le pasa de vot, Să-i vedeți, după ce se va termina nebunia actuală, cum vor năvăli să plece iarăși la furat. Au fost suficiente câteva imagini, scăpate, la tv pentru a ne lamuri cu cine avem de-aface.

2020-03-19 08:13:32
Cristi

Bai, nenea Sica Mandolina nu te mai pregăti pentru alegerile pe care oricum o sa le pierderi, nu ar trebuie sa te pregătesti pentru întoarcerea România a tuturor panaramelor plecate de 10-15 ani. Trebuie sa se decidă închiderea granițelor, nu mai intra, nu mai iese nimeni. Toate curvele și vagabonzii ăștia care vor sa vina acum in România nu au cotizat un leu de ani de zile, in condițiile in care numai carantina costa 300 de lei pentru fiecare plus tratamentul. Noi am stat in România, am plătit taxe, de-abia sint bani pentru ai trata pe cei care au stat in țara. Acum trebuie sa alocate sume de bani pentru toți bulangii care vor sa vina din Italia. P.S. Domnilor de la Realitatea, nu imi mai ștergeți comentariile, deoarece ele spun adevarul, nu mai faceți cenzura, așa cum ati făcut și cu mesajul de ieri cu privire la ministrul muncii.

2020-03-19 08:15:52
Sa nu fim pudici

Sau rusinosi.Sau sa se considere ca nu se respecta drepturile omului în condițiile date. Având în vedere starea de urgenta e necesara monitorizarea celor de la izolare prin brățări electronice.Ăsta pe lângă evitarea locurilor aglomerate,spațiilor închise cu mai multe persoane pt restul populației. Cei la carantina se presupune ca sunt monitorizați 24 din 24 de ore.

Alte articole din: ACTUAL