Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florin Cîțu, după rectificarea bugetară: ”Economia își revine și este pe un drum crescător! Estimăm venituri mai mari” VIDEO

Wednesday, 18 November 2020, 21:44 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

”Aș vrea să accentuez că, în plină perioadă de criză economică, în cea mai mare criză din ultima sută de ani, am reușit încasări la bugetul de stat mai mult decât anul trecut când economia creștea. Le mulțumim tuturor celor care și-au plătit taxele în această perioadă dificilă. Estimăm venituri mai mari. De aceea spun că economia își revine și este pe un drum crescător”, a spus ministrul după ședința de Guvern.

„În şedinţa de Guvern din această seară am prezentat în primă lectură a treia rectificare de anul acesta. Prin această rectificare se asigură finanţarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţei sociale şi educaţiei şi în acelaşi timp asigurăm continuarea investiţiilor.

În acest an sunt estimate la 55 miliarde lei, o creştere faţă de bugetul iniţial cu 4,5 miliarde. Am avut execuţia la 10 luni şi este cea mai bună din ultimii 10 ani: 35,4 miliarde lei, mai mult decât s-a cheltuit în tot anul 2016, în tot anul 2017 şi în tot anul 2018. De aceea continuăm investiţiile şi această rectificare asigură resursele necesare”, a spus ministrul Finanţelor la finalul şedinţei de Guvern.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL