Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Explozia deficitului bugetar. Opoziția pregătește o lovitură dură pentru Guvernul Dăncilă

Sunday, 06 January 2019, 16:35 Sursă: REALITATEA.NET

Florin Cîțu consideră că Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, e capul răutăților.

”Darius Vâlcov a publicat cifra pentru executia bugetara pe 2018 pentru deficitul bugetar pe cash. Aceste informații sunt secrete pana pe 25 ale lunii viitoare. Nici nu cred ca exista informații. Nu stim daca este doar o manipulare, oricum, un secretar de stat al premierului nu are voie sa se joace cu astfel de informații, pentru ca poate manipula pietele. Trebuia sa se autosesizeze Curtea de Conturi, este ciudat ca nu s-a sesizat. Este ciudat ca Darius Vâlcov a prezentat informaţii secrete, nici procuratura nu s-a sesizat. Noi vom face demersuri catre toate instit statului”, a spus Cîțu.

Liberalul crede că măsurile financiare din ordonanța lui Teodorovici sunt menite să estompeze deficitul, care, în opinia lui, a trecut de 5%.

”Pentru 2019, daca ne uitam la toate aceste măsuri, ele adunate inseamnă reduceri de cheltuieli de vreo 40 de miliarde si venituri in plus de vreo 13 miliarde. Acestea sunt cam 5% din PIB. Acestea sunt efectele masurilor din OUG 114. Toate aceste masuri inseamna o reducere a presiunii cu 5% din PIB pt anul viitor”, a mai spus Cîțu.

Interesant este și că membrii Guvernului nu mai pot fi sancționați, în cazul în care au operat cu cifre false - atrage atenția Cîțu.

”Și anul trecut ca si anul acesta, si-au dat derogare de la toate responsabilitățile referitoare la stategia fiscal bugetara sau abaterile de la ce s-a aprobat in buget”, a observat Cîțu.

Potrivit Ziarului Financiar, tensiunea a ajuns la cote maxime în Ministerul Finantelor, după ce primele calcule au arătat un deficit de 4,98%, cu aproape două procente peste ținta de deficit, pe care ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spunea, la finalul anului trecut, că a atins-o. De altfel, liberalii pun pe seama deficitului exagerat și întârzierea adoptării bugetului pentru 2019.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL