Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Explicația Poliției Române. Ar fi putut localiza victimele accidentului doar dacă erau infractori

Tuesday, 21 January 2014, 16:10 Sursă: REALITATEA.NET

ACCIDENT AVIATIC - Chiar dacă dispune de un sistem performant de localizare, Poliția Română nu l-a putut folosi pentru a-i ajuta pe cei implicați în accidentul de avion în care și-au pierdut viața două persoane din cauză că aceștia nu erau infractori. 

IGPR susține, într-un comunicat de presă, că sistemul poate fi folosit doar în baza autorizării magistraţilor, în instrumentarea cauzelor penale, pentru localizarea terminalelor GSM folosite de principalii suspecţi de comiterea unor infracţiuni grave. De asemenea, sistemul poate fi folosit în vederea localizării persoanelor urmărite în temeiul legii, precum şi a celor dispărute în condiţii suspecte, care fac obiectul unor cauze penale.

"Precizăm faptul că, în activităţile de căutare a victimelor accidentului aviatic produs la limita judeţelor Cluj şi Alba, în cursul zilei de 20 ianuarie a.c., au fost angrenaţi aproximativ 100 de poliţişti, fiind folosite 21 de autospeciale. De asemenea, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, o echipă de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, formată din ofiţeri experţi în accidente aviatice, s-a deplasat la locul incidentului, în vederea efectuării cercetării la faţa locului, sub coordonarea procurorilor criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia. Totodată, în cursul nopţii, după identificarea victimelor, potrivit dispoziţiei inspectorului general s-au demarat procedurile de anunţare a familiilor persoanelor decedate, de către poliţişti şi psihologi din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Ilfov", se mai arată în comunicatul IGPR. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL