Este oficial. Când vine Papa Francisc în România

Thursday, 10 January 2019, 16:13, Sursă: REALITATEA.NET

Este oficial! Papa Francisc va veni în România pe 31 mai, la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, și a Bisericii Catolice.

Adaugă părerea ta

Potrivit qmagazine.ro, Papa va ajunge în România pe 31 mai. După sosirea pe aeroportul Otopeni, Suveranul Pontif și  Klaus Iohannis se vor întâlni oficial, la Palatul Cotroceni.

Ulterior, Papa se va deplasa la Palatul Patriarhal unde va avea o întâlnire cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarahul Bisericii Ortodoxe Române și cu Sfântul Sinod. Cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română și Catolică, vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului.

Suveranul Pontif va merge apoi la Catedrala Catolică Sf Iosif unde va oficia o slujbă pentru catolici. În zilele următoare sunt proiectate  ceremonii religioase la Iași,  Șumuleu și Blaj. În mai 2018, Papa Francisc a primit-o la Vatican pe Viorica Dăncilă, premierul României.

Este al doilea suveran pontif care vizitează România. Primul a fost Papa Ioan Paul al II-lea în 1999. El a fost primul suveran pontif din istorie care a vizitat o ţară majoritar ortodoxă, de la marea schismă din 1054.

Atunci, Ioan Paul al II-lea s-a declarat bucuros că poate vizita România, pe care a numit-o „Grădina Maicii Domnului”. Anunțul oficial va fi făcut vineri, 11 ianuarie 2019.