Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efectul uimitor pe care îl are înotul asupra organismului

Thursday, 20 August 2015, 10:38 Sursă: REALITATEA.NET

Mușchii dezvoltați și ligamentele puternice înseamnă o postură corporală corectă și frumoasă. De altfel, înotul este sportul care asigură cel mai bun raport între efortul depus și beneficiile obținute. Adică între oboseala resimțită de organism și caloriile arse. Tocmai de aceea este apreciat ca un sport care contribuie semnificativ la dezvoltarea armonioasă a corpului, scrie doctorulzilei.ro.

Practicat cu regularitate, înotul tonifică mușchii fesieri și pectorali, coapsele și gambele și are un rol important în dezvoltarea armonioasă a abdomenului, mai explică specialiștii.

Beneficiile practicării înotului sunt însă mult mai profunde pentru sănătate. Acest sport se recomandă celor care suferă de afecțiuni cardio-pulmonare (în special astm și hipertensiune), probleme psihice (în special depresii) și psihomotorii. Circulația sangvină este semnificativ îmbunătățită, și de aceea, în timp, scade riscul dezvoltării unor boli cardiovasculare.

În timpul înotului crește și capacitatea de respirație. Asta fiindcă elasticitatea cutiei toracice se îmbunătățește și permite plămânilor să capteze mai mult oxigen.

Datorită presiunii exercitate de apă asupra corpului în timpul înotului, plămânii și inima depun mai mult efort pentru a funcționa normal.

“Sporturile în general și înotul cu precădere cresc imunitatea copiilor. Aeroterapia, desășurarea activităților în aer liber și hidroterapia, contactul cu apa, contacul cu factorii naturali crește rezistența la infecții acute și sporește capacitatea de a lupta cu boala”, explică medicul pediatru Rodica Nanu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL